Job Fair 25 APRIL 2024

Na het grote succes van de vorige edities, presenteert BQTA op 25 april 2024, van 13u tot 17u, de vijfde Belgische jobbeurs die specifiek is afgestemd op de vertaalwereld.

Laatstejaarsstudenten en pas afgestudeerden uit alle Belgische vertaal-, tolk- en aanverwante Master-opleidingen kunnen die dag van 13u tot 17u kennismaken met de vertaalmarkt, vertegenwoordigd door Belgische vertaalbedrijven. Voor u een unieke gelegenheid om uw bedrijf voor te stellen aan jonge talenten die interesse hebben voor onze sector.

De jobbeurs gaat net als vorig jaar door op de campus Brussel van de KUL, Stormstraat 2, Room 2215 te 1000 Brussel, vlak bij het Centraal Station.

In tegenstelling tot de algemene mega-beurzen richt dit event zich specifiek tot de Master-studenten en pas afgestudeerden van taalgerelateerde Master-richtingen zoals (juridisch) vertalen, tolken, meertalige communicatie, journalistiek en al diegenen die zich aangesproken voelen door de (ver)taalsector.

VOOR DE STUDENTEN

Tijdens het event kunnen de studenten spreken met een groot aantal Belgische vertaalbedrijven en zo kennismaken met de mogelijkheden die onze sector voor hen biedt. 

Ze kunnen hun CV laten evalueren en ze krijgen de kans om vrijuit te praten met jonge professionals over hun ervaringen als vertaler, projectleider, copywriter of een andere taalgerelateerde functie.

Deelname en verfrissingen ter plaatse zijn gratis. Wel vragen we de studenten zich op voorhand te registreren zodat de gesprekken zo vlot mogelijk kunnen verlopen. 

VOOR DE VERTAALBUREAUS

Elk deelnemend bedrijf krijgt ook nu weer de beschikking over een tafel met voldoende ruimte om meer dan één student tegelijk te laten aanschuiven. Het gebruik van uitgebreide salon-stands willen we vermijden, maar een standaard pop-up banner plaatsen is zeker mogelijk.

De deelname is gratis voor BQTA-leden. Aan niet-leden wordt een bijdrage van 150€ gevraagd. Bij BQTA verwelkomen we altijd graag nieuwe leden. Indien u dit jaar lid wordt, krijgt u deze bijdrage terugbetaald.

Wilt u één van de aanwezige vertaalbedrijven zijn? Stuur dan zo spoedig mogelijk een berichtje naar jobfair@bqta.be en dit ten laatste op 03/03/2024. Wacht niet te lang, want we verwachten dat er meer gegadigden zullen zijn dan beschikbare plaatsen.

We hopen dat we u op 25 april zullen mogen begroeten. Mocht u intussen vragen hebben, dan horen we het graag.

Scroll naar boven